Jeśli macie ochotę na ciasteczka to polecam Wam półfrancuskie z cukrem, z zeszytu mojej teściowej. Są przepyszne, a przepis prosty.

 

Ciasteczka na święta

Słój zapełnił się już ciasteczkami, spokojnie mogę czekać na Święta;).

 

Ciasteczka półfrancuskie
Write a review
Print
Ingredients
  1. 600 g mąki
  2. 2 kostki margaryny
  3. 4 żółtka
  4. 6-8 łyżek śmietany
Instructions
  1. Margarynę posiekać z mąką, dodać żółtka i śmietanę. Wyrobić ciasto.
  2. Chłodzić 2 godz. w lodówce.
  3. Rozwałkować ciasto na grubość ok 4 mm i wycinać kształty. Ułożyć ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciastek posmarować białkiem i posypać cukrem.
  4. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni z termoobiegiem około 10 min, aż do zarumienienia
Rusty fork http://rustyfork.pl/
 
print

2 Replies to “Ciasteczka półfrancuskie z cukrem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *