Uwielbiam piękne, kolorowe torciki. Ostatnio miałam okazje upiec tort. Wymyśliłam, że dekoracją  drip cake będą beziki, a jasny biszkopt nasączony kawą, przełożę jasną masą przyrządzoną na bazie cukierków białych Michałków.

Kolorowa polewa to rozpuszczona biała czekolada ze śmietanką w proporcji 2:1 plus odrobina barwnika w żelu marki Wilton.

Beziki zrobione tradycyjnie, worek cukierniczy ubrudziłam od środka odrobiną barwnika, następnie przełożyłam masę bezową i wyciskałam kształty. Piekłam w temp 90-100 stopni z termoobiegiem ok 30 min.

Tort obłożyłam ubitą śmietanka 36% z mascarpone.  

Krem Michałkowy przepis

Biszkopt rzucany przepis tutaj  nasączony kawą rozpuszczalną z odrobiną likieru kawowego.

Niestety nie mam fotki tortu po przekrojeniu-> był za smaczny, po prostu nie zdążyłam. 😉

print

2 Replies to “Dekoracja tortu Drip Cake

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *