Drip cake dekoracja tortu

Niestety, moje ciążowe mdłości skutecznie odstraszyły mnie od pieczenia na dobre dwa miesiące.😥😣

W weekend udało mi się pokonać niechęć do mąki i wyczarowałam taki prosty torcik. 

Muszę przyznać, źe po tak długiej rozłące czułam się nieswojo.

Czekoladowe blaty : Ciasto czekoladowe

Masa: 500 ml śmietanki 36% podgrzać z 200g białej czekolady. Następnie chłodzić przez noc, ubić.

Polewa czekoladowa; 100g gorzkiej czekolady i 50 ml śmietanki 30 lub 36%

Blaty rozkroić , nasączyć wodą z sokiem z cytryny. Przekładać śmietaną i kawałkami świeźych truskawek. Schłodzoną czekoladą wykończyć torcik. Udekorować wedle uznania.

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *