Znacie to uczucie kiedy zjedlibyście konia z kopytami na słodko, a w domu oprócz cukru i gorzkiej czekolady nic nie ma? Ja mam tak często…
W naszym domu jeszcze nigdy nie zabrakło mleka, masła, mąki i jaj. Całe szczęście, bo w 20 min z tych produktów można zmajstrować fajne smakołyki.
Wczoraj po 21 z użyciem wspomnianej gorzkiej czekolady zrobiłam ekspresowe brownie. 

brownie

 

Porcja na małą blachę o wymiarach 20 x 25 cm

BROWNIE z orzechami laskowymi
Write a review
Print
Cook Time
30 min
Cook Time
30 min
Ingredients
  1. 2 jajka
  2. 190 g cukru
  3. 140 g gorzkiej czekolady
  4. 130 g masła
  5. 75 g mąki pszennej
  6. garść orzechów laskowych
  7. masło do posmarowania i mąka do obsypania formy
Instructions
  1. Małą formę wysmarować masłem i opruszyć mąką.
  2. Rozgrzać piekarnik do 160 stopni.
  3. Ubić jajka z cukrem.
  4. Umieść rondelek na małym ogniu i rozpuść czekoladę z masłem.
  5. Dolej czekoladę do masy jajecznej i delikatnie zamieszaj drewnianą łopatką.
  6. Następnie dodaj mąkę i orzechy. Wymieszaj wszystkie składniki.
  7. Masę wlej do wysmarowanej masłem formy i piecz przez 30 min.
Rusty fork http://rustyfork.pl/

brownie

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *