Kolejny wpis z cyklu pyszny obiad, zgodny z założeniami diety Naturhouse. Łosoś w miodowo musztardowej glazurze z pieca w towarzystwie pieczonych ziemniaków z rozmarynem i blanszowanym szpinakiem z czosnkiem. Brzmi smakowicie? 

łosoś w miodowo musztardowej glazurze

Łosoś w musztardowo miodowej glazurze
Write a review
Print
Składniki na 2 porcje
marynata
  1. łosoś surowy około 400 g
  2. 3 łyżeczki musztardy
  3. 1 łyżeczka miodu
  4. ząbek czosnku
  5. sól do smaku
  6. xxxxxxx
  7. liście baby szpinaku około 100-150 g ( lubię ten z Biedronki)
  8. 1 ząbek czosnku
  9. około 6 średnich ziemniczków
  10. rozmaryn
  11. łyżka oliwy
  12. sól do smaku
Instructions
  1. Porcjujemy łososia. Zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki na 30 min.
  2. Ziemniaki kroimy na połówki, dodajemy oliwę rozmaryn (jak kto lubi około płaskiej łyżeczki) i sól do smaku, mieszamy i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do pieca nagrzanego do 180 stopni z funkcją termoobiegu.
  3. Pieczemy 15-20 min. Po tym czasie dokładamy kawałki ryby i pieczemy dalej około 10-15 min.
  4. Teraz czas na szpinak. Kilka kropel oliwy ląduje na patelni. Dodajemy kawałki czosnku smażymy, dodajemy szpinak i chwilę do blanszujemy.
  5. Na koniec pieczenia ryby warto włączyć funkcję grilla i zapiec jeszcze kilka minutek do osiągnięcia pięknego koloru.
  6. SMACZNEGO!
Rusty fork http://rustyfork.pl/
print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *