Pancakes / Amerykańskie naleśniki to znakomita propozycja na słodkie śniadanko czy poobiedni deserek. Uwielbiam pancakes! Są puszyste i mięciutkie! Idealnie komponują się z owocami, bitą śmietaną, jogurtem, miodem czy syropem klonowym. Kombinacji jest bez liku! 

Poniżej przepis na pancakes / amerykańskie naleśniki na maślance! Jak dla mnie przepis o niebo lepszy niż receptury na mleku.

 

 

 

Pancakes / Amerykańskie naleśniki
Yields 20
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
20 min
Total Time
25 min
Prep Time
5 min
Cook Time
20 min
Total Time
25 min
Ingredients
  1. 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej
  2. 1 i 1/3 szklanki maślanki
  3. 1 jajko
  4. 1/3 szklanki cukru pudru
  5. 1/4 szklanki oleju
  6. szczypta soli
  7. 1 łyżeczka sody
  8. 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
Instructions
  1. Wszystkie składniki miksujemy razem. Powinniśmy osiągnąć konsystencje gęstej śmietany.
  2. Placki o średnicy ok.8 cm smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni.
Notes
  1. Osobiście placki przewracam na drugą stronę podważając je delikatnie widelcem.
Rusty fork http://rustyfork.pl/

pancakes

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *