Pieczone ziemniaczki z czosnkiem i rozmarynem w towarzystwie ulubionego ketchupu do przyrządzenia w jedyne 30 min.

Przekąska nie wymagająca szczególnych umiejętności kulinarnych. Prosta, kilku składnikowa. Idealna. 

Ziemniaki z piekarnika

Składniki;

  • ziemniaki,
  • ząbek czosnku,
  • rozmaryn,
  • odrobina oliwy,

Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki lub w ósemki. Skropić oliwą, posypać rozmarynem i przecisnąć czosnek przez praskę. Wymieszać. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni z funkcją termoobieg. Pieczemy około 25-30 min aż się pięknie zarumienią.

reypol

 

 

print

One Reply to “Pieczone ziemniaczki z czosnkiem i rozmarynem”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *