Łososiowe śledzie  są delikatne w smaku, charakteru nadają im ziarenka czerwonego pieprzu, które po przegryzieniu wyostrzają łagodną rybę. Śledzie, cebula, odrobina oliwy i czerwony pieprz- tyle wystarczy żeby stworzyć ciekawe danie.

Przepis na te śledzie jest prosty, przygotowuje się je szybko i zawsze chwilę przed spożyciem.  Nie wymagają i nie lubią długiego leżakowania tak jak to jest w przypadku tradycyjnych śledzi w oleju. 

sledzie lososiowe z czerwonym pieprzem

 

Jako Polak napiszę, że śledzie są smaczną zakąską do alkoholu, ponoć rybka lubi pływać. 😉 

Moje przepisy na śledzie znajdziecie w zimowym wydaniu lubelskiego magazynu blogerów AROMAT.

Znalezione obrazy dla zapytania aromat zima

 

Śledzie łososiowe z czerwonym pieprzem
Write a review
Print
Ingredients
  1. 3 płaty łososiowych śledzi
  2. 1 duża cebula
  3. ziarna czerwonego pieprzu
  4. 1/2 cytryny
  5. oliwa, sól,
Instructions
  1. Łososiowe śledzie kroimy na kawałki i układamy na talerzu. Cebulę kroimy w półksiężyce, lekko solimy, skrapiamy sokiem z cytryny i zalewamy olejem. Cebulkę wykładamy na śledzie i posypujemy ziarnami czerwinego pieprzu.
  2. Proste i szybkie. Smacznego
Notes
  1. PRZYGOTOWUJEMY BEZPOŚREDNIO PRZED PODANIEM
Rusty fork http://rustyfork.pl/
 
print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *